Barcelona 4

مرد آلمانی در صورت نشستن روی نیمکت آبی و اناری‌ها کار سختی پیش رو خواهد داشت.

به گزارش طلوع سپورت، گزارش‌ها و منابع خبری حاکی از این هستند سرمربی سابق بایرن مونیخ و تیم ملی آلمان، هانسی فلیک در آستانه نشستن روی نیمکت آبی و اناری‌هاست. در یکی از آخرین گزارش‌های منتشر شده فلورین پلتنبرگ می‌گوید: «هانسی فلیک فردا برای عقد قرارداد با باشگاه بارسلونا راهی این شهر می‌شود.» همه چیز تمام شده به نظر می‌رسد و رفته رفته باید دنیای آبی و اناری‌ها را از زاویه نگاه سرمربی آلمانی ببینیم و دغدغه‌های او برای هدایت این تیم و باز گرداندن بارسا به افتخار و آمادگی را از نظر بگذارنیم. سرمربی فاتح تمام جام‌های ممکن با بایرن مونیخ در آستانه پیوستن به بارسلونا، شاید برای تحلیل و ارزیابی شغل جدیدش با یکی از آخرین جملات ژاوی، مرد برکنار شده نیمکت هم مواجه شود. سرمربی سابق کاتالان‌ها در پاسخ به خبرنگاری که از او توصیه‌ای برای کار روی نیمکت بارسلونا می‌خواست، گفت؛ «آماده باشید زیرا کار آسانی نخواهید داشت.» ژاوی همچنین در بیان دیگری شرایط کاری فلیک را نگران کننده‌تر توصیف می‌کند و می‌گوید: «رنج خواهی برد! در بارسلونا هرگز آرامش خاطر نداشتم.» احتمالا از فردا خواهیم دید فلیک با این جملات ژاوی چگونه برخورد می‌کند و چطور خودش را برای کار در فضایی که مرد محبوب نوکمپ را آزرده کرده بود، مهیا می‌کند.

آنها هر فصل ستاره‌هایی درخشان و آینده‌دار را از آکادمی معروف و بزرگ و با سابقه خودشان به تیم اصلی معرفی می‌کنند. با این حال چنین ستاره‌هایی با سنین حدود 17 و 18 سال برای شناخته شدن به عنوان پدیده، کافی به نظر می‌رسند و برای فتح عناوین کفایت لازم را نشان نمی‌دهند. از آنها انتظاری هم نیست چون هنوز صابون رقابت‌های بزرگ به تنشان نخورده و همچنان باید میدان ببینند تا به مرتبه بلند فتح میادین برسند. بارسلونا فارغ از جوانانی که آینده این باشگاه را می‌سازند، نیاز به نتیجه گرفتن دارد و یکی از ملزومات نتیجه گرفتن هم داشتن ترکیبی منظم و لیستی از بازیکنان کارآمد در همه پست‌هاست. ترکیب بارسا با وجود داشتن ستاره‌های شاخص هرگز موازنه شده و متعادل به نظر نمی‌رسد و این تیم با هر مربی جدیدی باید این ضعف را برطرف کند و به کمک یک تیم منسجم به پدیده‌هایش برای بزرگ شدن میدان بدهد. این مشکل با خرید ستاره‌های شاخص برای پست‌های مورد نظر برطرف خواهد شد اما دغدغه‌های آبی و اناری مثل یک کلاف تو در تو در هم تنیده‌اند و مشکلات مالی گزینه انتخاب را از دسترس کادر فنی این تیم دور نگه می‌دارد. بارسلونا دردسر بزرگ دیگری به نام رئال مادرید دارد که با اضافه شدن فشار انتظارها از این تیم سختی چند برابری به سرمربی تحمیل می‌کند. اگر در رقابت با رئال مادرید از این رقیب بزرگ و همیشه مدعی جا بمانند، کمتر کسی ارزش‌های فنی را مورد توجه قرار می‌دهد و شکست را نه به قدرت حریف بلکه به ضعف بارسا نسبت می‌دهند. با این کلاف تو در تو و این سطح از دغدغه‌ها، رفته رفته عمق کلام برخاسته از غم ژاوی را در می‌یابیم و می‌فهمیم او چرا برای جانشین خودش از واژه «رنج» استفاده کرده!

بارسا در این فصل به خاطر مصدومیت برخی از بازیکنانش در پست‌های مختلف آسیب جدی دید و از رقابت جا ماند. این تیم اگر می‌خواهد با فلیک به نقطه روشنی برسد، باید عمق ترکیبش را توسعه ببخشد و گزینه‌های جانشین و نیمکت خوبی برای حمایت از ترکیب درون میدان داشته باشد. فلیک یک بایرن مونیخ تا بن دندان مسلح را به آنچه استحقاقش را داشت، رساند و فضای کاری جدید او دستکم فعلا شباهتی به اتمسفر حاکم بر آن روزهای بایرن مونیخ ندارد. سرمربی آینده بارسلونا حتی موفق به هدایت صحیح تیم ملی کشورش نشد. تیم او فقط در بعضی از قسمت‌های زمین بهترین بازیکنان ممکن را نداشت و باید دید پروژه‌اش در بارسلونا با چه کیفیتی پیش می‌رود. بدون تردید هانسی فلیک باید برای هدایت آبی و اناری‌ها از خواب خوش روزهای بایرن بیرون بیاید و در شیوه مربیگری‌اش تغییرات اساسی اعمال کند. نکته مهم بعدی رقابت 2 قطبی بارسا در اسپانیاست. در پایان یک فصل هیچ کس حتی جسارت این را ندارد بگوید رئال مادرید بازیکنان بهتری داشت یا کمتر از مشکل مصدومیت رنج می‌برد و یا حتی اینکه مشکلات مالی عمده‌ای نداشت. اگر روی این نیمکت شکست بخورید، عذرها فراموش می‌شوند و متهم ردیف اول کسی نیست به جز شخص سرمربی تیم! فلیک زمانی با بایرن به موفقیت تاریخی رسید که هیچ رقیب نزدیکی این تیم را تهدید نمی‌کرد و همه زیر سلطه قاطع باواریایی‌ها تسلیم می‌شدند. او باید برای دنیای جدید در لالیگا و صد البته رسانه‌های بی‌رحم اسپانیایی آماده شود.

بارسلونا فوتبال زیبا را در دستور کارش قرار می‌دهد. پیش از پپ گواردیولا و حتی پس از این سرمربی هم کسی جسارت به کار بردن استراتژی‌های صرفا دفاعی را ندارد. سکوهای نوکمپ برای بازی رو به جلو و یورش دیوانه‌وار به سمت دروازه رقبا سر و دست می‌شکنند و از این شیوه به شدت استقبال می‌کنند. هانسی فلیک هم در بایرن مونیخ چنین شیوه‌ای به نمایش گذاشت و تیمش از اولین ثانیه‌های بازی برای به ثمر رساندن هر چه بیشتر گل و برطرف کردن عطش برطرف نشدنی گلزنی وارد میادین می‌شد. این یکی از نقاط برجسته و مثبت پیوند فلیک و فرهنگ بارسلونا خواهد بود و البته برای اجرایی شدن مستلزم در اختیار گرفتن مهره‌های کارآمدی در این زمینه است.

مرد آلمانی شاید یکی از جاذبه‌های کار در بارسلونا را در اختیار داشتن یک آکادمی بداند که هرگز تیم اصلی‌اش را مایوس نمی‌کند. فلیک هر زمان اراده کند ستاره جدیدی را در اختیار بگیرد، می‌تواند سری به تمرینات تیم‌های پایه بزند. او درست مثل ژاوی،  شانس تماشای استعدادهای ناب فوتبال را در لاماسیا دارد و این یک قوت قلب بزرگ برای نیمکت آبی و اناری‌هاست.

با این حال لاماسیا برای فلیک یک خطر هم محسوب می‌شود؛ نه در زمین بلکه روی نیمکت! بارسایی‌ها از همین حالا احتمال عدم موفقیت فلیک را بررسی کرده‌اند و با رافائل مارکس، ستاره سابق بارسا و سرمربی بارسا اتلتیک برای ادامه همکاری به توافق رسیده‌اند. مارکس گزینه جانشین فلیک در صورت عدم موفقیت به شمار می‌رود و سرمربی جدید بارسا باید هوشیار باشد چون کلید برکناری‌اش با در اختیار داشتن گزینه جانشینی مطرح و محبوب، روی میز آقای مدیر عامل خواهد بود. او به هیچ وجه نباید از ظرفیت‌ها و خطرهای تیم‌های پایه بارسلونا غافل شود.

توسط TOLOsport

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − ده =